راهنمای سفر به آستانه اشرفیه
نوشته شده توسط : نیما زمانی

چرا آستانه؟ راهنمای سفر به آستانه اشرفیه.

 

شاید شما هم وقتی نام آستانه اشرفیه به گوشتان می خورد نا خودآگاه به یاد شهرهایی مانند مشهد بیفتید! اما برخلاف انتظارتان، آستانه اشرفیه در استان گیلان و ۳۵ کیلومتری رشت قرار دارد. همچنین فاصله ای نزدیک، ۷ کیلومتر، تا لاهیجان دارد. آستانه اشرفیه یکی از شهرهای بسیار دیدنی کشور در بخش های شمالی است که باید حتما هر کسی به آن سفر کرده و با زیبایی هایش آشنا شود. برای رزرو و اجاره اقامتگاه در آستانه اشرفیه می‌توانید از طریق سایت چتراتا اقدام نمایید.

آستانه اشرفیه خاک بسیار حاصلخیزی دارد و دسترسی بسیار خوبی هم به بسیار از شهرهای سرسبز و پر مخاطب شمال کشور دارد. خاک حاصلخیز آستانه اشرفیه توسط رودخانه سفید رود به این منطقه آورده شده است و به این دلیل که در مسیر حرکت رود در مناطق مختلف، آبرفت بسیار حاصلخیزی را با خود حمل کرده است، خاک منطقه آستانه اشرفیه هم بسیار حاصلخیز است.

آستانه اشرفیه شهری است با آب‌وهوای مدیترانه‌ای که در استان گیلان قرار دارد. سفر به شهر زیارتی و سیاحتی آستانه‌ اشرفیه با وجود مکان‌های گردشگری طبیعی خالی از لطف نیست. ساحل زیبای دریای خزر، رودخانه‌ها و تالاب‌ها از مقصدهای گردشگری و طبیعت‌گردی شهر زیبای آستانه‌اشرفیه‌اند.

 

صنعت در آستانه

 

در سطح شهرستان ۴ کارگاه صنعتی وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها کارخانه تولیدی پارچه سیمین بافت است که در ۴ کیلومتری آستانه اشرفیه در روستای نازک‌سرا قرار دارد. نیز یک کارخانه پلاستیک‌سازی در جاده کمربندی آستانه و یک کارخانه فرغون‌سازی در ۳ کیلومتری جاده بندر کیاشهر قرار گرفته‌است. شرکت تولیدی گیلان مرغ نیز از مؤسسات با اهمیت این شهرستان است که به زودی آماده بهره‌برداری مجدد می‌گردد. همچنین در آستانه اشرفیه تعداد زیادی کارخانه چوب‌بری و برنج‌کوبی وجود دارد. در ۱۳۶۳ش در شهر آستانه، ۵۸۹۱ رأس گوسفند، ۱۳۲۱ رأس بز و بزغاله، ۳۹۶۵ رأس گاو و گوساله پرورش یافته‌است.

 

آداب و رسوم خاص در آستانه اشرفیه – چادر واچینی

 

مدتی پس از مراسم اسباب واچینی و قبل از عقد، مادر داماد همراه با عمه داماد و چند نفر همسایه و یک نفر خیاط به خانه عروس می‌روند و چادر عقد عروس را برش داده و با نخ کوک می‌زنند. این مراسم برای اعلام نزدیکی جشن عقد و اجازه به عروس که لباس‌هایش را برای مراسم عقد آماده کند.

 

چادر واچینی

 

از دیگر آداب و رسوم قابل ذکر این آستانه اشرفیه مراسم پنجشنبه بازار است که روزهای پنجشنبه هر هفته گروهی از روستاییان اطراف را به آن‌جا می‌کشاند. اما هنگامی که رابینو از این شهر بازدیده کرده‌است. در این روزها که روز مبادله کالا بین شهر و روستا بود، روستاییان برای تهیه لوازم زندگی به شهر آمد و شد داشتند.

 

کشاورزی در آستانه اشرفیه

 

بادام زمینی، ابریشم، برنج، چای و حبوبات از مهم‌ترین محصولات آستانه هستند که سه محصول بادام، ابریشم و برنج آستانه از شهرت جهانی برخوردار است و از مرغوبترین انواع آن است.

 

بادام زمینی آستانه

 

۹۰ درصد بادام زمینی کشور در آستانه اشرفیه تولید می‌شود. در حالی که در ایران بادام زمینی فقط به صورت آجیل استفاده می‌شود در کشورهای پیشرفته از این محصول برای تولید حدود ۲۰۰ محصول آرایشی، بهداشتی و غذایی استفاده می‌شود. مصرف بادام زمینی برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی – عروقی – سرطان و آلزایمر بسیار مؤثر است.

 

موقعیت جغرافیایی

 

آستانه اشرفیه در ۳۵ کیلومتری رشت واقع است و فاصلهٔ آن تا شهر لاهیجان ۷ کیلومتر است. همچنین از شمال به بندر کیاشهر و به فاصلهٔ ۱۷ کیلومتری قراردارد.

شهر آستانه به عنوان پایتخت و مرکز مذهبی سرزمین گیلان نیز شناخته شده است. این شهر علاوه بر موقعیت جغرافیایی مناسب خاک بسیار حاصل‌خیزی نسبت به شهرهای مختلف گیلان دارد به دلیل داشتن رود خانهٔ سفیدرود در دل خود و به دلیل داشتن رود خانهٔ سفیدرود در دل خود. زیرا این رودخانهٔ با ارزش، آبرفت‌های خوبی را با خود می‌آورد. به همین دلیل باغ‌های کشاورزی در کنارهٔ سفیدرود در این شهر به وفور دیده می‌شود. یکی از مزیت‌هایی که رودخانهٔ سفید رود به این شهر می‌دهد، عدم سیلاب در این شهر است. زیرا باوجود باران‌های فراوانی که در طول زمستان و پاییز می‌بارد؛ سفیدرود آب‌ها را به سمت خود کشیده و به دریا می‌راند. همچنین در کشور قزاقستان نیز شهری به این نام وجود دارد در گذشته این شهر در ساحل سمت چپ سفیدرود قرار داشت اما با تغییر مسیر این رودخانه هم‌اکنون در سمت راست این رودخانه قرار گرفته‌است

 

 

معرفی جاهای دیدنی طالقان

 

پارک جنگلی کیاشهر

 

تالاب کیاشهر از جاذبه‌های گردشگری آستانه‌اشرفیه است. با گذشتن از پل چوبی که روی تالاب ساخته شده است شاهد منظره‌ای زیبا از نیزارهای داخل تالاب خواهیم بود. پل‌ چوبی کیاشهر محلی زیبا با چشم‌اندازی رو به دریا و تالاب است. نی‌های بلند کنار پل جلوه خاصی به محیط بخشیده‌اند. بعد از گذشتن از تالاب و پل‌ چوبی ساحل زیبای کیاشهر در مقابل چشمانمان خودنمایی می‌کند. تالاب کیاشهر محل خوبی برای ثبت خاطرات فراموش‌نشدنی است. شما می‌توانید برای رزرو ویلا و سوئیت در کیاشهر و نزدیک به تالاب کیاشهر در صفحه اصلی سایت ما نام این شهر را جستجو کنید و اقامتگاه‌های منطقه را ببینید.

 

تالاب بوجاق

 

تالاب بوجاق در محدوده شهرستان آستانه اشرفیه در نزدیکی بندر کیاشهر تا زیباکنار واقع شده است که تا چابکسر فاصله‌ای در حدود ۸۰ کیلومتر دارد. این تالاب بخشی از نوار ساحلی دریای مازندران را شامل می‌شود. تمام پارک ملی بوجاق با عنوان تالاب کیاشهر در لیست تالاب‌های بین‌المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است.

 

پارک جنگلی کیاشهر

 

جنگل، دریا و تالاب کیاشهر مثلثی شگفت‌انگیز را ساخته‌اند که مقصد بسیاری از گردشگران شهرهای شمالی ایران شده است. پارک جنگلی کیاشهر در نزدیکی دریا مکانی زیبا برای سپری کردن اوقاتی خوش در دامان طبیعت است. آلاچیق‌ها، رستوران‌ها و دیگر امکانات رفاهی آماده پذیرایی از گردشگران این منطقه زیبا هستند.

 

پارک جنگلی صفرا بسته

 

پارک جنگلی صفرا بسته دارای طبیعتی بکر و گونه‌های مختلف و متنوع گیاهی می‌باشد. این مکان تفرجگاه مناسبی برای گردشگران داخلی و خارجی محسوب می‌شود. همچنین روستای صفرا بسته با یک‌هزار و ۲۵۸ نفر جمعیت دارای قدمت تاریخی ۱۵۰۰ ساله است.

 

آرامگاه استاد معین

 

در نهم اردیبهشت ماه ۱۲۹۷هـ . ش در خانواده ای از علمای روحانی در رشت پسر بچه ای پا به دنیا گذاشت . او محمد نامگذاری شد . صبح خبری ناگوار از منزلشان رسید . مادرش به طور ناگهانی فوت کرده بود . پنج روز بعد پدرش نیز از دنیا رفت . در دبیرستان ملی اسلامی امروزی درس خواند و در ۱۳۰۴ هـ . ش موفق به اخذ تصدیق نامه دوره ابتدایی شد . در سال ۱۳۰۵ با دایر شدن اداره ای به نام « اداره احصائیه » نام خانوادگی معین را برای خودشان انتخاب کرد . شب ۱۳ فروردین ۱۳۱۰ دریافت که پدر بزرگ او فوت کرده است .

پس از مرگ پدرش تحت سرپرستی پدر بزرگ خود قرار گرفت . ایشان در اوان جوانی علوم صرف و نحو ، و بعضی از علوم   را آموخت و پس از اتمام تحصیلاتش در دارالفنون ، به دانشکده ادبیات و دانشسرای عالی راه یافت و در رشته های ادبیات ، فلسفه ، و علوم تربیتی فارغ التحصیل شد .

 

پل خشتی نیاکو

 

این پل در روستای نیاکو از شهرستان آستانه اشرفیه، واقع در استان گیلان، بر سر راه آستانه اشرفیه به لاهیجان واقع شده و از آثار دوره صفویه است و از جاذبه های گردشگری آستانه اشرفیه است. پل نیاکو ۵۰ متر طول، ۵/۸ متر عرض دارد و از سطح آب حدود ۶ متر ارتفاع دارد. سطح معبر پل سنگ فرش شده و در طرفین دارای جان پناهی است. پل دارای دو دهانه بزرگ و دو دهانه کوچک تر در طرفین آن هاست. پهنای دهانه های بزرگ، هر یک ۲/۳۰ متر و بلندی آن ها از تیزه طاق تا سطح زمین ۱/۴۰ متر است. ابعاد آجرهایی که برای ساختن این دو دهانه به کار رفته، ۴×۱۷×۱۷ و در بخش های دیگر ۵×۲۰×۲۰ سانتی متر است. این پل به شماره ۱۴۴۳ به ثبت تاریخی رسیده است.

 

اسکله ماهیگیری کیاشهر

 

اسکله ماهیگیری کیاشهراین اسکله در ساحل شمال غربی کیاشهر و در لابلای تالاب بوجاق قرار دارد در حاشیه آن اداره شیلات کیاشهر وسایرتأسیسات قرار دارند.این مکان شامل اداره تولید ماهیان خاویاری(صیدگاه شهداء ارژن) ، بندرماهیگیری متعلق به شیلات و احد حفاظت منابع آبزیان می باشد.اداره شیلات ساختمان تازه تأسیس است که درحدود۱۵سال درطبقات بنا شده و در شرق اسکله واقع است. در غرب اسکله دهنه سفید رود قرار دارد.این مکان قدیمی ترین ایستگاه شیلات در گیلان بود.

 

رودخانه سفید رود

 

یکی از جاذبه های گردشگری آستانه اشرفیه رودخانه سفیدرود، جلگه گیلان را به دو بخش غربی و شرقی تقسیم می کند. این رودخانه که آن را سپیدرود و اسپیدرود هم گفته اند سالانه حدود ۵۹۵۳ مترمکعب آبدهی دارد و حوضه آبریز آن معادل ۵۸ هزار کیلومترمربع است. عبور این رودخانه زیبا و خروشان از شهرستان جلگه ای آستانه اشرفیه با استمداد از هوای مطبوع استان گیلان جلوه هایی بکر و خدادادی از طبیعت گیلان را به وجود آورده است. ماهیگیری در حاشیه این رودخانه یکی از تفریحات مردم گیلان است تا ساعاتی خوش را در کنار طبیعت با تماشای امواج سفیدرود بگذرانند.

 

آرامگاه سیدجلال‌الدین اشرف (علیه‌السلام)

 

آستانه‌ اشرفیه چهارمین شهر زیارتی ایران به‌ شمار می‌آید. نام قدیم این شهر کوچان بوده است که به دلیل وجود مقبره «سیدجلال‌الدین اشرف (علیه‌السلام)» فرزند امام موسی کاظم (علیه‌السلام) به آستانه‌اشرفیه تغییر یافته است. آستانه اشرفیه یکی از مقصدهای زیارتی با جاذبه‌های زیبای طبیعی است.

 

بازار هفتگی

 

بازارهای هفتگی آستانه اشرفیه در روزهای دوشنبه و پنج‌شنبه تشکیل می‌شود و از بازارهای پررونق و درجه اول گیلان است و از جاذبه های گردشگری آستانه اشرفیه می باشد. محصولات منطقه مخصوصاً برنج، کنف، ابریشم و بادام‌زمینی، توسط تولیدکنندگان یا خریداران عمده در بازارهای آستانه اشرفیه «از تولید به مصرف» محلی در بازار عرضه می‌شود و بدین ترتیب می‌توان گفت که فروش تحقق پیدا می‌کند. معاملات برنج در این بازارها به طور دائم صورت می‌گیرد. اغلب فروشندگان از شرق گیلان به آستانه روی می‌آورند. در بازارهای دوشنبه و پنجشنبه کالاهای گوناگون صنایع دستی مخصوصاً ساخته‌های حصیری به فروش می‌رسد.

منبع : مجله چتراتا





:: بازدید از این مطلب : 12
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 15 دی 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: